Nadívané vepřové řízky
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 125 g Olivy černé
 - 30 ml Olej olivový
 - 2.35 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 plátek Šunka parmská
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 4 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 653 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 104.6 mg
 - Draslík 529.6 mg
 - Vláknina 2176.5 mg
 - Vitamín A 2176.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odřízneme přebytečný tuk, řízky nařízneme po délce, rozevřené maso otevřeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku vložíme bazalkové listy a rajčatový protlak smíchaný se sýrem.
 - 
                                2
Stiskneme maso, aby se rýha zakryla a každý řízek zabalíme do plátku šunky. Vložíme je do pekáče, potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Poté je necháme 10 minut vychladnout.
 - 
                                3
Do mixéru dáme vypeckované černé olivy, olivový olej a česnek, rozmixujeme do hladka. Vzniklou pastu podáváme k masu.