Vepřové s rybí příchutí
Suroviny
- 300 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Ocet vinný
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 ks Celer - nať
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Shiitake houby
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Pasta z kukuřičné mouky
 - 1 polévková lžíce Fazolová omáčka s chilli
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 51.9 mg
 - Draslík 308.5 mg
 - Vláknina 1010 mg
 - Vitamín A 1010 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ponoříme do teplé vody na 20 minut čínské houby, poté je propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Na nudličky pokrájíme vepřové maso a smícháme v míse se špetkou soli a polovinou solamylu, aby se v ní obalily.
 - 
                                3
Rozehřejeme ve woku lžíci rostlinného oleje, přidáme nudličky vepřového masa a minutu smažíme, poté maso vyndáme a necháme stranou.
 - 
                                4
Rozehřejeme ve woku zbývající olej, osmahneme na něm nasekaný česnek, zázvor, bílé části jarních cibulek, celer a houby. Přidáme do woku zpět maso se solí, sójovou omáčkou, cukrem, vínem, vinným octem a vše promícháme a minutu povaříme.
 - 
                                5
Nakonec přidáme zelenou část jarních cibulek a zbylý solamyl se sezamovým olejem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                6
Okamžitě podáváme.