Vepřové plátky po valašsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1306 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 108.2 mg
 - Draslík 564 mg
 - Vláknina 1564 mg
 - Vitamín A 1564 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme z ní menší plátky, Osolíme je, opečeme na tuku, podlijeme částí vody a dusíme pod poklicí doměkka.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.
 - 
                                3
Potom omáčku přecedíme na podušené maso, přidáme kyselou smetanu a na plátky nakrájené, na másle podušené žampiony s koprem.
 - 
                                4
Nakonec dochutíme octem a společně podusíme.