Vepřová kýta s fazolkami
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 400 g Fazolové lusky zelené
 - 150 ml Voda pitná
 - 180 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.75 polévková lžíce Olej sezamový
 - 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 233 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 774 mg
 - Vláknina 6193 mg
 - Vitamín A 6193 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, česnek rozdrtíme a nasekáme, očištěné jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, fazolky očistíme a překrojíme.
 - 
                                2
V míse rozšleháme drůbeží vývar, ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a Solamyl. Vymícháme hladkou omáčku.
 - 
                                3
V hlubší pánvi na rozpáleném oleji 2 minuty zprudka za stálého míchání ze všech stran osmažíme maso. Děrovanou naběračkou maso přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vmícháme česnek, zázvor a fazolky a minutu restujeme. Poté vlijeme vodu, pánev přiklopíme a fazolky dusíme 3 minuty. Na fazolky nalijeme připravenou směs s vývarem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme, až omáčka zhoustne. Poté vmícháme pokrájené cibulky, odložené maso a minutu povaříme. Ihned podáváme.