Vepřová kýta s glazovaným povrchem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 2003 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 12.5 mg
 - Vláknina 7610.2 mg
 - Vitamín A 7610.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme směs na glazování. V kastrůlku z nerezu smícháme hnědý nerafinovaný cukr, 2 lžíce dijonské hořčice a zázvorový džem, na mírném ohni ohříváme za neustálého míchání. Stáhneme z ohně, když se směs začne rozpouštět.
 - 
                                2
Z uzené vepřové šunky opatrně stáhneme kůži a odstraníme zbylý tuk.
 - 
                                3
Do masa vyřežeme kočtvercovou mřížku, asi 1/2 cm do hloubky. Do překřížených zářezů zabodneme hřebíček a na závěr natřeme připravenou glazurou.
 - 
                                4
Na roštu velkého pekáče pečeme 2 hodiny v troubě zahřáté na 180°C, poléváme vypečenou šťávou, aby se vytvořila zlatohnědá kůrka.
 - 
                                5
Nakrájíme na plátky a podáváme.