Vepřová kýta pečená v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 123 g
 - Sodík 240 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 1335.9 mg
 - Vláknina 9757.1 mg
 - Vitamín A 9757.1 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu nakrájíme na na kousky, osolíme, opepříme, potřeme česnekem. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer, cibuli a dýni oloupeme, pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme. Alobal potřeme polovinou másla.
 - 
                                2
Do pekáče vložíme alobal, poklademe plátky brambor, na ně položíme maso, zeleninu, zbylé máslo, posypeme sýrem a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 65 minut.
 - 
                                3
Směs podáváme pokapanou citronovou šťávou.