Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 885 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 135.4 mg
 - Draslík 1211.2 mg
 - Vláknina 17094.8 mg
 - Vitamín A 17094.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu vývar, přisypeme do něj nakrájenou cibuli, pórek a česnek, opepříme, osolíme a 10 minut vaříme přikryté pokličkou na středním ohni.
 - 
                                3
Vepřové maso naporcujeme na menší medailonky, které omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a potřeme pepřem. V pánvi rozehřejeme olej, medailonky na něm prudce z obou stran osmažíme, během smažení ochutíme paprikou a osolíme. Pak oheň zmírníme a medailonky necháme ještě 5 minut smažit.
 - 
                                4
Jablko oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky, přimícháme je k zelenině a necháme vše ještě krátce prohřát.
 - 
                                5
Zeleninu s jablky rozdělíme na talíře, přidáme osmažené medailonky a podáváme.