Vepřové řízky plněné šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 343 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 146 mg
 - Draslík 704.3 mg
 - Vláknina 1140 mg
 - Vitamín A 1140 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso rozporcujeme na osm řízků, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na čtyři položíme plátky šunky, posypeme je šalvějí a přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany smažíme 5 minut. Usmažené "dvojité" řízky vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu.
 - 
                                3
Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme do ní řízky, krátce vše prohřejeme a podáváme.