Uzené maso plněné meruňkovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 2404 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 313 mg
 - Vláknina 16452.5 mg
 - Vitamín A 16452.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené vepřové maso rozkrájíme na silnější plátky, do každého plátku vykrojíme kapsu. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Řapíkatý celer pokrájíme na nudličky, jarní cibulku krájíme nadrobno. Červenou čočku s celerem a cibulkou vsypeme do hrnce a vaříme 20 minut. Scedíme, směs vložíme do misky, přidáme šalvěj, meruňky z kompotu, podle chuti sůl, pepř a promícháme. Touto směsí naplníme kapsy v masu, zpevníme párátky, maso vyskládáme na plech (potřený silnou vrstvou másla), vložíme do trouby a půl hodiny pečeme. V polovině pečení maso jednou obrátíme. Šťávu z kompotu nalijeme do kastrůlku, přimícháme Solamyl, tvaroh a povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.