Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí
Suroviny
- 200 g Brokolice
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Rajčata
 - 70 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 400 g Vepřová kýta
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 0.25 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 plátek Šunka schwarzwaldská
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 507 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 214.2 mg
 - Draslík 701 mg
 - Vláknina 4835.8 mg
 - Vitamín A 4835.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr.
 - 
                                2
Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se sýrem a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme okapat.
 - 
                                3
V mezičase očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 4 minuty, aby se nerozvařila. Poté scedíme, zakapeme olejem a opepříme.
 - 
                                4
Oloupaná čerstvá rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme najemno, lítky bazalky opláchneme a nasekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, vmícháme rajčata, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme. Na závěr přidáme máslo a bazalku.
 - 
                                5
Usmažené řízky obložíme brokolicí a ragú.