Nadívané sépie po vietnamsku
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
 - 600 g Sépie
 - 55 g Nudle skleněné
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 8 ks Shiitake houby
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1004 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 213 mg
 - Draslík 3796.7 mg
 - Vláknina 50622.2 mg
 - Vitamín A 50622.2 mg
 - Vitamín B6 3.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme sépie. Z každé odřízneme chapadélka těsně za okem, z těla vyjmeme průsvitný osten a povrchovou vrstvu kůže sloupene. Důkladně omyjeme ve studené vodě.
 - 
                                2
Nudle nasypeme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme cca 20 min. odstát.
 - 
                                3
Mezitím rozpálíme v pánvičce lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, rozkrojené houby, vepřové maso a nakrájený česnek. Asi 4 min. orestujeme za stálého míchání. Poté zcedíme nudle, přidáme do pánve společně s rybí omáčkou, cukrem, nadrobno nakrájeným koriandrem a citronovou sťávou. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Vzniklou směs použijeme jako nádivku do sépií. Naplníme je, zajistíme párátkem, vložíme do nádoby z varného skla, pokapeme zbytkem oleje a každou sépii dvakrát propíchneme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na 10 min., po vyjmutí ihned podáváme.