Plněné agnolotti s omáčkou z vodky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 75 g Slanina vepřová
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 250 g Vepřové maso mleté
 - 115 g Sýr Gorgonzola
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 15 ml Olej olivový
 - 120 ml Víno červené
 - 20 ml Voda pitná
 - 60 ml Petržel - nať
 - 45 ml Vodka
 - 250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Sýr Parmezán
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Skořice mletá
 - 2 stroužek Česnek
 - 3.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1123 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 1648 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 353.6 mg
 - Draslík 486.6 mg
 - Vláknina 1881.9 mg
 - Vitamín A 1881.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si nádivku. V pánvi osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme za stálého míchání dozlatova. Vložíme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a skořici. Dochutíme solí a pepřem. Mírně povaříme 5 minut. Často mícháme a snažíme se kousky oddělit na co nejmenší.
 - 
                                2
Dolijeme vínem a důkladně promícháme. Vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso hotové a poměrně suché. Maso vložíme do mísy a necháme vychladnout.
 - 
                                3
K masové směsi přimícháme vejce a nakrájenou petržel. Promícháme.
 - 
                                4
Suroviny na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
 - 
                                5
V pravidelných rozestupech si vytvoříme 10 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto stlačíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
 - 
                                6
Polovinou zvlněného kráječe na ravioli vykrojíme kolem nádivky půlměsíček.
 - 
                                7
Agnolotti položíme na pomoučněnou utěrku, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme se zbývajícím těstem.
 - 
                                8
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.
 - 
                                9
Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, přilijeme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Mícháme do rozpuštění sýra. Přilijeme vodku a dochutíme solí a pepřem. Znovu promícháme.
 - 
                                10
Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Můžeme servírovat.