Karbanátky v hnědé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 812 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 23.3 mg
 - Draslík 96.5 mg
 - Vláknina 3985.8 mg
 - Vitamín A 3985.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mix mletého masa smícháme s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce.
 - 
                                2
Jednu cibuli si nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na 20 g másla. Přidáme ji k mletému masu společně se solí, vejcem, pepřem a prohněteme do hmoty. Vypracujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
 - 
                                3
V kastrolu na zbylém másle osmažíme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a podáváme.