Vepřové závitky s mletým masem
Suroviny
- 400 g Brambory vařené
 - 150 g Cibule
 - 600 g Játra vepřová
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 50 g Slanina vepřová
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Česnek
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 60 g Strouhanka
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 200 g Bránice
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 2080 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 562.9 mg
 - Draslík 992.3 mg
 - Vláknina 7202.5 mg
 - Vitamín A 7202.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou bránici rozložíme a nařežeme na 4 díly. Mleté maso dáme do mísy, přisypeme strouhanku, mouku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, přidáme vejce, ochutíme prolisovaným česnekem a vypracujeme masové těsto jako na karbanátky. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké plátečky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm plátky jater z obou stran. Na plátky bránice položíme plátky jater, na ně navrstvíme masové těsto, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k závitkům. Podlijeme troškou vody a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, průběžně podléváme.
 - 
                                3
Závitky podáváme s vařeným bramborem a přeléváme vlastním výpekem.