Svíčkové řezy na víně
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 30 g Sádlo vepřové škvařené
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 300 ml Víno červené
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 323 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 214.3 mg
 - Draslík 999.6 mg
 - Vláknina 112.6 mg
 - Vitamín A 112.6 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkovou pokrájíme na plátky, lehce rukou naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso promícháme s vejcem, hořčicí, solí a pepřem.
 - 
                                2
Připravené řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mleté maso. V předehřáté troubě zprudka zapečeme, poté podlijeme vínem a pečeme doměkka.