Vepřové medailonky s ovocnou omáčkou
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Nudle široké
 - 600 g Vepřová panenka
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Pomeranče
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 822 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 118 g
 - Cholesterol 88.3 mg
 - Draslík 1567.6 mg
 - Vláknina 13947.2 mg
 - Vitamín A 13947.2 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 115 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva pomeranče oloupeme, dílky vyřízneme a šťávu zachytíme. Zbytky pomeranče vymačkáme a ostatní pomeranče odšťavíme.
 - 
                                2
Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce opečeme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme 10 minut.
 - 
                                3
Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat.
 - 
                                4
Omyté vepřové panenky osušíme a nakrájíme na medailonky. Mírně je naklepeme a v pánvi na rozehřátém másle opékáme z obou stran asi 3 minuty. Maso vyjmeme, osolíme a udržujeme teplé.
 - 
                                5
K žampionům přidáme med, zázvor, sójovou omáčku a dílky pomeranče. Vše podusíme 2 minuty a potom vmícháme zakysanou smetanu.
 - 
                                6
Vepřové medailonky upravíme na talíře s vařenými nudlemi a omáčkou.