Rukolový salát s vepřovou panenkou
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 300 g Paprika žlutá
 - 500 g Vepřová panenka
 - 250 g Rukola
 - 150 g Cibule červená
 - 100 g Olivy zelené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 7.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 905 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 1306 mg
 - Vláknina 9484.8 mg
 - Vitamín A 9484.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 160.5 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Smícháme lžíci oleje, 2 lžíce balsamica a polovinu prolisovaného česneku. Směsí potřeme plátky masa.
 - 
                                2
Rukolu omyjeme a necháme okapat, papriky a rajčata očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Smícháme zbylé balsamico, sherry, zbylý česnek, sůl, pepř a 6 lžic oleje.
 - 
                                4
Maso osušíme a osmažíme na 2 lžících oleje po obou stranách, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Olivy, rukolu, papriky, cibuli a maso upravíme na talíře a podáváme pokapané omáčkou.