Medailonky z vepřového masa s borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 420 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 826.2 mg
 - Vláknina 1239.8 mg
 - Vitamín A 1239.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme alespoň 15 minut marinovat.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, plátky masa na něm prudce opečeme z obou stran a dáme v pánvi na stranu. Ve výpeku rozpustíme máslo, přilijeme vodu a červené víno, přidáme borůvkový džem, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme převařit. Pak omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve studené vodě, a za stálého míchání ještě necháme přejít varem.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo třeba smažené bramborové hranolky.