Vepřová pečeně s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 617 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 140.5 mg
 - Draslík 196.7 mg
 - Vláknina 4902 mg
 - Vitamín A 4902 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3795.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a osolíme.
 - 
                                2
2 citrony oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.
 - 
                                3
Připravíme omytou vepřovou bránici, maso do ní vložíme, kolem dokola obložíme plátky citronu a slaniny.
 - 
                                4
Obložené maso dobře zabalíme do bránice a dáme na pekáč.
 - 
                                5
Pečeme při 200°C v dobře vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme vodou.
 - 
                                6
Upečené vychladlé maso nakrájíme na plátky.
 - 
                                7
Do hrnce nalijeme olej, přidáme drobně pokrájený česnek a petrželku, promícháme a přidáme nakrájené maso. Zalijeme výpekem z masa a 15 minut povaříme.
 - 
                                8
Při servírování pokapeme maso šťávou z citronu.