Vepřové na žampionech
Suroviny
- 400 g Vepřové maso libové
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Polévkové kostky Vitana
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Nové koření celé
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 0.5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Jíška instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 142.5 mg
 - Draslík 437.5 mg
 - Vláknina 3533.6 mg
 - Vitamín A 3533.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2531.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osmahneme cibuli na oleji a přidáme nakrájené maso. Osmahneme, osolíme a opepříme, poté dusíme pod pokličkou.
 - 
                                2
Přilijeme půl litru horké vody, přidáme masox, celý pepř, nové koření, bobkový list a vaříme na mírném ohni.
 - 
                                3
Po přilití vody přidáme očištěné, pokrájené žampiony.
 - 
                                4
Směs vaříme, dokud není maso měkké.