Guláš z vepřového masa s fazolemi
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
 - 300 g Fazole bílé
 - 700 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Paprika červená
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 881 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 118.3 mg
 - Draslík 720.5 mg
 - Vláknina 4721.2 mg
 - Vitamín A 4721.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přes noc namočené fazole uvaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme, maso nakrájíme na kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme. Poté vsypeme mouku, sůl, koření a půl minuty restujeme. Maso zalijeme pivem a vývarem, přimícháme fazole, pokrájené papriky, rajčatový protlak a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Do hotového guláše vmícháme petrželovou nať.