Sikulský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1242 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 67.2 mg
 - Draslík 449.9 mg
 - Vláknina 5424 mg
 - Vitamín A 5424 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, lehce osmažíme a přimícháme rajčatový protlak. Maso podlijeme vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme třený česnek a pod poklicí dusíme.
 - 
                                3
Po krátkém dušení k masu přidáme překrájené a propláchnuté kysané zelí, zbylou část vody a zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky. Vše ještě dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                4
Nakonec přilijeme mléko a guláš krátce podusíme.