Vepřový bok s masovou nádivkou
Suroviny
- 200 g Játra vepřová
 - 200 g Vepřová plec
 - 800 g Vepřový bok
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Paprika zelená
 - 30 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1338 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 121 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 396.2 mg
 - Draslík 818.7 mg
 - Vláknina 3983.6 mg
 - Vitamín A 3983.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlík nakrájíme na kousky a navlhčíme mlékem. Vepřovou plec a játra nakrájíme. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na osminky. Do vepřového boku vyřízneme kapsu.
 - 
                                2
Na nádivku plec s játry, vymačkaným rohlíkem a cibulí umeleme, v míse promícháme s rozšlehaným vejcem, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Kapsu v bůčku vytřeme hořčicí, kterou jsme smíchali s petrželovou natí. Kapsu naplníme nádivkou a sepneme jehlou. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.