Bulka s trhaným vepřovým
Suroviny
- 50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 50 ml Pomerančová šťáva
 - 100 ml Majonéza
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks paprička jalapeňo
 - 16 ks Žemle tmavá
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 kg Vepřová plec
 - 1 polévková lžíce Kmín drcený
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 - 1 polévková lžíce Paprika sladká mletá
 - 2 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
 - 8 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 44.4 mg
 - Draslík 236.5 mg
 - Vláknina 4985.5 mg
 - Vitamín A 4985.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme ve vodě a osušíme. Vetřeme do něj sůl a pepř.
 - 
                                2
V malé misce smícháme kmín, oregáno a papriku. Touto směsí posypeme vepřově maso a nakonec potřeme olivovým olejem.
 - 
                                3
Maso dáme do pekáče, přidáme najemno nasekanou jalapeňo, cibuli i stroužky česneku. Podlijeme pivem a pomerančovou šťávou. Pečeme na 120 °C asi 7,5 hodin. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Pak zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme půl hodiny.
 - 
                                4
Vytáhneme z trouby a necháme pár minut odpočívat, poté maso natrháme vidličkami. Promícháme ho s výpekem.
 - 
                                5
Bulky rozpůlíme a rozdělíme do nich trhanou masovou směs. Doplníme majonézou a nasekanou petrželkou a podáváme.