Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
 - 30 g Solamyl
 - 20 g Droždí
 - 100 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 dl Mléko nízkotučné
 - 1 dl Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 11.3 mg
 - Draslík 261.4 mg
 - Vláknina 7438.2 mg
 - Vitamín A 7438.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na jemno.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku, pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl.
 - 
                                3
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí.
 - 
                                4
Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
 - 
                                5
Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou slaninu a papriku. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání.
 - 
                                6
Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný.