Pizza z chlebového těsta s pečenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 421.1 mg
  • Vláknina 8256 mg
  • Vitamín A 8256 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, 1 lžíci oleje, cukr a půl lžičky soli. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

  • 4

    Během programu připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a společně s lilkem nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Stroužek česneku oloupeme a jemně nakrájíme. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen. Sýr nakrájíme na plátky.

  • 5

    Na pečicí plech rozložíme do jedné vrstvy cibuli, lilek a papriku, pokapeme je olejem. Pak posypeme nakrájeným česnekem, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

  • 6

    Po ukončení programu "těsto" přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme na velkou placku, kterou dáme na na olejem mírně potřený plech. Okraj těsta po celém obvodu přehneme, aby se vytvořila vyvýšenina. Uvnitř potřeme rajčatovou pastou a na ni dáme upečenou zeleninu, pak přidáme rajčata a nakrájené plátky sýra.

  • 7

    Pečeme v troubě přibližně 20 až 25 minut, dokud těsto nemá zlatavou barvu a není křupavé.

  • 8

    Pizzu podáváme nejlépe ještě teplou, můžeme ji ale podávat i za studena.

Komentáře k receptu