Vepřové závitky s šunkovou směsí
Suroviny
- 80 g Houby čerstvé
 - 400 g Vepřové kotlety
 - 100 g Sýr Feta
 - 70 g Anglická slanina
 - 100 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 dl Olej slunečnicový
 - 2.5 dl Vývar asijský
 - 2 dl Omáčka Hoisin
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Křen
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1257 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 580.1 mg
 - Vláknina 4902 mg
 - Vitamín A 4902 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Feta sýr se šunkou nakrájíme na kostičky a odložíme do mísy. Houby očistíme, omyjeme, drobně pokrájíme a přidáme k sýru. Ještě přidáme drobně pokrájenou petrželovou nať, citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu a pepř. Směs dobře promícháme. Křen očistíme, okrájíme a jemně nastrouháme a v misce promícháme se sladkou smetanou a špetkou cukru.
 - 
                                2
Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme 8 tenkých plátků, které z vnitřní strany potřeme křenovou smetanou. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny a kopeček šunkové směsi. Maso pevně zavineme a závitek uzavřeme párátky.
 - 
                                3
Ve woku si na rozpáleném oleji osmažíme závitky z každé strany dozlatova. Závitky vyjmeme a poskládáme je do bambusových napařovacích košíčků. Do woku do výpeku nalijeme asijský vývar, který přivedeme do varu, poté do pánve usadíme košíčky se závitky, zakryjeme a dusíme v páře téměř 20 minut.
 - 
                                4
Závitky servírujeme s omáčkou Hoisin, kterou dáme zvlášť do malých misek.