Játrová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 200.1 mg
 - Draslík 207.1 mg
 - Vláknina 881.5 mg
 - Vitamín A 881.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle (1 lžíce) podusíme jemně nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme očištěná, na plátky nakrájená játra a stejně nakrájené žemle. Osmažíme a mírně podlité dusíme doměkka.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou (nebo vývarem) a povaříme.
 - 
                                3
Játra a jíšku smícháme, doplníme vodou na potřebné množství polévky a povaříme asi 15 minut. Polévku rozmixujeme a osolíme.