Plněná vepřová kýta
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
 - 120 g Játra vepřová
 - 100 g Anglická slanina
 - 120 g Sádlo škvařené
 - 100 g Paprika červená
 - 200 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 690 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 222.7 mg
 - Draslík 875.9 mg
 - Vláknina 2181.3 mg
 - Vitamín A 2181.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omyté kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Na tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěná, na nudličky nakrájená játra. Směs navršíme na plátky masa, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky a papriku. Maso přeložíme a okraje sklepneme.
 - 
                                2
Naplněné plátky opečeme na rozehřátém sádle a vyjmeme.
 - 
                                3
Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme hořčici, osmahneme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, ochutíme worcesterem, osolíme a chvíli povaříme. Omáčku přecedíme na porce masa.