Játrová paštika pečená v terině
Suroviny
- 500 g Játra vepřová
 - 250 g Vepřové maso libové
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 300 g Anglická slanina
 - 2 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 4 polévková lžíce Víno madeira
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 320 g
 - Sodík 1283 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 661.6 mg
 - Draslík 651.8 mg
 - Vláknina 12303.6 mg
 - Vitamín A 12303.6 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1618.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá vepřová játra, vepřové maso a prorostlou slaninu pokrájíme na kousky a dvakrát přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, osolíme a výrazně opepříme.
 - 
                                2
Cibuli a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém másle dáme zpěnit pokrájenou cibuli s mrkví, zakryjeme pokličkou a chvíli dusíme. Pak k zelenině přidáme petrželku, vajíčka, mleté maso a důkladně vše promícháme. Dochutíme červeným vínem Madeirou a bílým vínem.
 - 
                                3
Vezmeme formu na terinu, vymažeme ji olejem a naplníme játrovou paštikou. Terinu zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Hrnec pak vložíme do předehřáté trouby na 160°C a paštiku pečeme 90 minut.
 - 
                                4
Upečenou terinu necháme vychladnout, pak nakrájíme porce a podáváme ji jako předkrm s čerstvou zeleninou.