Zabijačková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 313.3 mg
 - Draslík 478.2 mg
 - Vláknina 3678.8 mg
 - Vitamín A 3678.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra umyjeme a pomeleme je na strojku na maso. Do hrnce dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a restujeme játra 15 minut. Opatrně zalijeme vínem, vývarem, vhodíme česnek, který po uvaření vyhodíme, zalijeme smetanou a povaříme dalších 15 minut.
 - 
                                2
Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.