Smažená játra s bylinkovým máslem
Suroviny
- 600 g Játra vepřová
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 6.4 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 475.5 mg
 - Draslík 423 mg
 - Vláknina 152.6 mg
 - Vitamín A 152.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme, játra odblaníme, nařízneme na několika místech po obvodu a naklepeme.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji játra po obou stranách osmažíme.
 - 
                                3
Servírujeme osolené a opepřené na nahřátých talířích s kopečkem bylinkového másla a zakapané citronovou šťávou.
 - 
                                4
Bylinkové máslo připravíme utřením změklého másla se solí, hořčicí, bylinkami a citronovou šťávou. Máslo necháme pod fólií v chladničce alespoň půl hodiny ztuhnout.