Játra smažená po čínsku
Suroviny
- 300 g Játra vepřová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 10.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Vegeta
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 3 ks Pórek
 - 4 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 225.8 mg
 - Draslík 719 mg
 - Vláknina 9978.8 mg
 - Vitamín A 9978.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek opláchneme a šikmo nakrájíme na delší proužky. Solamyl rozmícháme metlou v misce s vodou.
 - 
                                2
Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Dobře se krájí játra chladná nebo zmražená.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a na něm za stálého míchání smažíme nakrájená játra. Když se jednotlivé kousky od sebe oddělí, přidáme pórek, kmín, zázvor, cukr, Vegetu a sójovou omáčku, jako poslední pak ještě plátky česneku. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 5 minut. Česnek by měl zůstat polosyrový, proužky pórku lehce zvadnou a játra se "zvlní".
 - 
                                4
Solíme až hotová játra na servírovacím talíři.