Vepřové žebírko podle rychtáře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 2094 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 315.6 mg
 - Draslík 538.9 mg
 - Vláknina 3638 mg
 - Vitamín A 3638 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí a mletou paprikou.
 - 
                                2
Na 2/3 dávky tuku žebírka po obou stranách rychleji opečeme.
 - 
                                3
Slaninu očistíme a nakrájíme na kostičky, roztavíme ji a přidáme očištěná a opláchnutá játra nakrájená na malé kostičky a opečeme. Na játra nalijeme rozklepnutá vejce a necháme je srazit.
 - 
                                4
Při podávání na opečený kotlet dáme směs ze slaniny, jater a vajec, kotlet přelijeme výpekem a nakonec ozdobíme cibulkou, připravenou na 1/3 tuku, kapií a okurkou, nakrájenými na nudličky.