Rýžové jitrnice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1391 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 313.6 mg
 - Draslík 371.6 mg
 - Vláknina 1895 mg
 - Vitamín A 1895 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou hlavu, plíce a játra očistíme a opláchneme. Uvaříme je v mírně osolené vodě (játra po 10 minutách varu vyjmeme), hlavu vykostíme a vše najemno umeleme.
 - 
                                2
Do směsi přidáme dušenou rýži, jemně nakrájenou a do zlatavé barvy na sádle osmahnutou cibuli, česnek utřený se solí, pepř a vše rozmícháme s dávkou vývaru z masa a přisolíme.
 - 
                                3
Prejt plníme do připravených střev a uzavřené jitrnice vkládáme do zbylého vývaru z vepřového masa. Zvolna vaříme 10-15 minut.
 - 
                                4
Uvařené jitrnice vyjmeme, zchladíme studenou vodou, necháme odkapat a ztuhnout.
 - 
                                5
Před podáváním jitrnice opékáme na tuku po obou stranách a při podávání je podléváme výpekem od pečení.
 - 
                                6
Jitrnice je možné podávat jen ohřáté ve vývaru.