Vepřový závitek Nachimov
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 936 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 147.1 mg
 - Draslík 424 mg
 - Vláknina 2030 mg
 - Vitamín A 2030 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které doširoka naklepeme.
 - 
                                2
Vepřový ořez opláchneme a semeleme najemno na masovém strojku.
 - 
                                3
Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Krátce je opečeme v cibulovém základě.
 - 
                                4
Žampiony nakrájíme na plátky a polovinu z nich přidáme k mletému masu spolu s játry a vařenými vejci, nakrájenými na kousky. Směs promícháme a slabě osolíme.
 - 
                                5
Do středu naklepaných plátků položíme směs, závitky zavineme a okraje upevníme párátkem.
 - 
                                6
Závitky v horkém tuku opečeme, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplou vodou.
 - 
                                7
Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek.
 - 
                                8
Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle potřeby dosolíme.
 - 
                                9
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, přidáme zbylé žampiony, podušené na másle a vše povaříme.