Gratinované vepřové ledvinky
Suroviny
- 200 g Hlíva ústřičná
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 50 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 200 g Paprikové lusky čerstvé
 - 600 g Vepřové ledvinky
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 150 ml Bešamel
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 5 stroužek Česnek
 - 0.5 l Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 409 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 420.9 mg
 - Draslík 452.7 mg
 - Vláknina 1057.9 mg
 - Vitamín A 1057.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté ledvinky na povrchu několikrát nařízneme a naložíme do mléka s rozmačkaným česnekem. Necháme do druhého dne v chladu.
 - 
                                2
Ledvinky osušíme, opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy a obložíme očištěnou, opečenou zeleninou a hlívou ústřičnou. Vše zalijeme bešamelem rozmíchaným s taveným sýrem a majoránkou.
 - 
                                3
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.