Vepřové žebírko moravské
Suroviny
- 30 g Mandle
 - 750 g Vepřová žebra
 - 150 g Moravské uzené maso
 - 500 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 389 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 178.5 mg
 - Draslík 450.9 mg
 - Vláknina 1842.6 mg
 - Vitamín A 1842.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi.
 - 
                                2
Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme.
 - 
                                3
Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi.