Žebírka v medu
Suroviny
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 5 kg Vepřová žebra
 - 6 polévková lžíce Med včelí
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 - 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1229 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 337.5 mg
 - Draslík 993 mg
 - Vláknina 280.4 mg
 - Vitamín A 280.4 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žebírka naporcujeme, vložíme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme a nechá alespoň den marinovat. Často maso obracíme a přeléváme marinádou.
 - 
                                2
Žebírka pečeme v předehřáté troubě, často obracíme a poléváme marinádou.
 - 
                                3
Marinádu připravíme smícháním medu, piva, citronové šťávy, chilli koření, soli, pepře, majoránkou a kmínu.