Vepřové maso na zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 90.9 mg
 - Draslík 678.6 mg
 - Vláknina 10256.2 mg
 - Vitamín A 10256.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí nakrájíme na menší kusy, podlijeme vodou a vaříme nezakryté 10 minut. Mezitím na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky, osolíme a krátce orestujeme a přimícháme k zelí. Dusíme zakryté na mírném ohni doměkka.
 - 
                                2
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do uvařeného pokrmu a povaříme do zhoustnutí. Dosolíme, dopepříme a podáváme s vařenými bramborami.