Vepřové kotlety se zelnou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 150 g Cibule
 - 12 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 4 g Kmín celý
 - 100 g Houby čerstvé
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 900 g Vepřové kotlety
 - 700 g Zelí kysané
 - 30 g Jíška hotová světlá
 - 400 ml Mléko polotučné
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1238 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 123.5 mg
 - Draslík 1098.9 mg
 - Vláknina 15421.7 mg
 - Vitamín A 15421.7 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek utřeme se solí.
 - 
                                2
Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme na rozpálený olej a usmažíme z obou stran dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme cibuli, houby, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, mlékem, osolíme, přidáme kmín pokrájené kysané zelí, zahustíme jíškou a vaříme nejméně 20 minut. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zelnou omáčkou.