Pečená žebra naložená v rajčatové omáčce
Suroviny
- 125 g Cukr třtinový
 - 150 ml Ocet jablečný
 - 300 ml Rajčata sekaná
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Vepřová žebra
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce paprika uzená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 101.3 mg
 - Draslík 368.6 mg
 - Vláknina 622.3 mg
 - Vitamín A 622.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žebra pečeme na 150 °C podlitá vodou a přikrytá aspoň hodinu a půl.
 - 
                                2
Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno a opečeme ji na oleji do měkka. Pak vmícháme česnek, uzenou papriku a chilli koření a restujeme 1 minutu. Poté přidáme passatu, protlak, ocet, cukr a vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Žebra potřeme připravenou omáčkou a dáme je na plech s pečícím papírem. Pečeme 40 minut na 220 °C. Občas otáčíme a potíráme omáčkou.
 - 
                                4
Žebra podáváme naporcovaná se zbylou omáčkou k namáčení.