Vepřová žebírka na zelí s pivem
Suroviny
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 6 ks Anglická slanina
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Vepřová žebra
 - 0.5 kg Zelí červené - sterilizované
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1464 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 127 g
 - Sodík 1933 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 304.5 mg
 - Draslík 1304.1 mg
 - Vláknina 7805.8 mg
 - Vitamín A 7805.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V širokém kastrolu nejprve na středním plameni vyškvaříme nakrájenou slaninu. Na ní poté z obou stran opečeme žebírka zaprášená moukou.
 - 
                                2
Vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli a orestuejem. Zalijeme pivem, vývarem a vmícháme zelí, které jsme scedili a propláchli.
 - 
                                3
Vrátíme zpět maso i se šťávou, okořeníme a v troubě předehřáté na 180C pečeme asi 40min, až bude maso měkké a křehké.