Kančí na víně
Suroviny
- 180 g Cibule
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 120 g Mrkev kořen
 - 8 g Bobkový list
 - 2 g Jalovec
 - 6 g Pažitka
 - 10 g Cukr moučkový
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 4 g Rozmarýn čerstvý
 - 80 ml Olej olivový
 - 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 700 ml Vývar telecí
 - 100 ml Koňak Armaňak
 - 30 ml Protlak rajčatový
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Víno červené
 - 2 kg Kančí plec
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 215.2 mg
 - Vláknina 2922.1 mg
 - Vitamín A 2922.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření, nakrájenou cibuli a mrkev. Zalijeme 30 ml oleje a necháme marinovat 24 hodin.
 - 
                                2
Před vařením oddělíme maso od zeleniny a osmažíme je na rozpáleném oleji. Smažíme 25 minut.
 - 
                                3
Maso dáme do hrnce, přidáme marinovanou zeleninu a restujeme dalších 30 minut. Zaprášíme moukou, přilijeme víno a armaňak.
 - 
                                4
Vaříme 15 minut a poté vlijeme vývar, protlak, přidáme bylinky a cukr. Uvedeme k varu a přiklopené dusíme 90 minut.
 - 
                                5
Těsně před servírováním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku s utřeným česnekem.