Divoká kachna se slaninou pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 22.7 mg
 - Draslík 167.4 mg
 - Vláknina 2349.9 mg
 - Vitamín A 2349.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu očistíme, naporcujeme a osolíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na nudličky a vyložíme jimi dno pekáče. Přidáme porce kachny, poprášíme muškátovým oříškem, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je kachna měkká.
 - 
                                2
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.