Bažant s karamelovým ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 318.3 mg
 - Vláknina 57.8 mg
 - Vitamín A 57.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme,osušíme, osolíme, opepříme a posypeme drceným jalovcem. Ananas rozčtvrtíme a omyjeme.
 - 
                                2
50 g másla necháme rozpálit a maso na něm opečeme ze všech stran. Cukr rozehřejeme v plochém pekáčku, přidáme zbytek másla a v získané karamelové směsi obalíme řezné plochy ananasu. Ten poté odložíme stranou a do zbytku karamelu přidáme citronovou šťávu, likér a vývar. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Maso servírujeme přelité omáčkou a ozdobené zkaramelizovaným ananasem.