Bažant s vepřovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1360 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 277.3 mg
 - Draslík 986.3 mg
 - Vláknina 4736.7 mg
 - Vitamín A 4736.7 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šunku nakrájíme na drobné kostičky, nasypeme do misky, přidáme vepřové mleté maso, vejce, strouhanku namočenou v mléce, sůl, pepř a důkladně promícháme. Touto nádivkou naplníme očištěného a vykuchaného bažanta, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, kostičky slaniny, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně hodinu. Během pečené bažanta podléváme vodou podle potřeby a poléváme vypečeným tukem.
 - 
                                2
Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařeným bramborem.