Kančí kýta na víně s medem
Suroviny
- 50 g Oříšky piniové
 - 1500 g Kančí kýta
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 500 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Máta
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Saturejka
 - 1 špetka Šafrán
 - 6 polévková lžíce Kmín drcený
 - 2 polévková lžíce Sůl
 - 6 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 880 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 869.6 mg
 - Vláknina 20181.1 mg
 - Vitamín A 20181.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.
 - 
                                2
Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka, před koncem pečení ji přelijeme omáčkou.
 - 
                                3
Omáčku připravíme z očištěného, nadrobno nakrájeného celeru osmahnutého na oleji, přidáme šafrán, zalijeme vínem. Okořeníme, vmícháme med a povaříme asi 20 minut. Potom omáčku přecedíme a přidáme do ní nasucho opražené piniové oříšky.