Gulášová polévka z divočáka
Suroviny
- 50 g Houby sušené
 - 500 g Kančí plec
 - 80 g Kroupy ječné
 - 400 ml Voda pitná
 - 100 ml Voda pitná
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Kmín mletý
 - 3 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 l Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 797 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 513.7 mg
 - Vláknina 6321.2 mg
 - Vitamín A 6321.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso z plece divočáka nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, sušené houby namočíme.
 - 
                                2
Ve vodě uvaříme propláchnuté kroupy doměkka.
 - 
                                3
V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne.
 - 
                                4
V silnostěnném hrnci na másle usmažíme s moukou světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, namočené houby i s výluhem, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přilijeme udušené maso a scezené a okapané kroupy.
 - 
                                5
Necháme prohřát a podáváme.