Kančí kýta pečená v zelí
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 800 g Kančí kýta
 - 500 g Zelí hlávkové červené
 - 100 g Petržel kořen
 - 250 ml Víno červené
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1166.8 mg
 - Vláknina 32416.3 mg
 - Vitamín A 32416.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme očištěné maso, přiklopíme a necháme v chladu alespoň dva dny marinovat.
 - 
                                2
Odleželé maso vložíme do pekáče, přilijeme vodu a víno a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Je-li třeba, během pečení maso podlijeme vodou.
 - 
                                3
Upečené maso vyjmeme ze zelí a držíme na teple. Ze zelí odstraníme nové koření, pepř a bobkový list, směs umixujeme dohladka a v čistém rendlíku prohřejeme.
 - 
                                4
Maso naporcujeme a podáváme s umixovanou omáčkou.